Inzwering

Op 12 september legde ik de eed af als opvolgster van Jan Ravesteijn, die die dag afscheid nam na bijna acht jaar raadswerk. En meteen, nog geen uur in de Raad, mijn eerste succesje: de burgemeester zegt toe dat voortaan circussen met circusdieren beter gecheckt worden voordat ze een vergunning krijgen.

Dat deed hij naar aanleiding van mondelinge vragen die Nicole van Gerwen (SP) en ik indienden. En die ook meteen de pers haalden trouwens. Veel mensen vinden het volkomen achterhaald en tegennatuurlijk, om wilde dieren te gebruiken voor optredens in het circus. Dat bleek ook wel: ook die avond werd er gedemonstreerd bij Cicus Belly in het Griftpark.

Waarom de eed?' vroegen mij enkele GroenLinksers. Dat heeft minder te maken met een al dan niet religieuze levenshouding (dat vind ik namelijk een persoonlijke zaak, al ben ik wel actief lid van de Linker Wang). Ik heb de eed afgelegd omdat ik de functie van raadslid en volksvertegenwoordiger heel serieus neem. Dat wil ik bezegelen met de eed.

 

User login

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.