Waarom ik in de politiek zit

Wat voor redenen heb je eigenlijk nodig om de politiek in te gaan?

Ik zag het om me heen. De net-afgestudeerde dochter van een vriendin, die dacht dat het haar niet zal lukken om een baan te vinden, en om haar leven op te bouwen. De vriend die begonnen was als ZZP-er, maar die bang was het niet te gaan redden. De angst om mij heen van mensen die een tijdelijke aanstelling hadden en bang waren werkloos te worden. Mensen die bang zijn waardeloos te worden, alleen omdat ze misschien even niet in het economisch plaatje passen.

Steeds meer mensen denken dat de crisis niet zo maar overgaat, dat we echt een omslag moeten maken. En daar werk ik aan: een stad waar ruimte is. Ruimte om een bedrijf te beginnen, ideeën te bedenken, om van fouten te leren. Ruimte om de omslag te maken naar een duurzame en creatieve economie.

En dan zie je verandering. De meiden die zich inzetten voor nieuw gebruik van een oud industrieterrein: ze investeren in hun idealen. De mensen die een buurtmoestuin aanleggen, de vrouw die biologische- en streekproducten verkoopt vanaf de bakfiets. Ze doen wat voor henzelf èn voor anderen belangrijk is. En ze zijn niet bang, ze zijn waardevol.

Dat zijn de mooiste dingen om aan mee te werken: een verandering bewerkstelligen waar mensen gewoon gelukkig van worden. Niet dat het makkelijk is, je eigen bedrijf hebben of een nieuw project opzetten. Maar het geeft wel diepe vervulling. En precies zo geeft raadslid zijn mij vervulling.

 

User login

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.